Yazar : ercanyd 28 Ağustos 2013



Bu virüs kişilerin bilgisayarına Facebook da bir arkadaşına bulaşmış olan bu virüsün paylaştığı bağlantıya tıkladıktan sonra videoyu oynatmaya çalışırken sanki flash player güncel değilmiş gibi bir uyarı çıkartıyor ve Flash Player’ı Güncellemek İçin Tıklayınız yazısı çıkartıyor ve siz bu çıkan görsele bakın görsel diyorum video falan değil bu tıklayınca Flash Player.exe dosyasını indiriyor siz de kurduğunuzda tarayıcıya bir eklenti yerleştiriyor bu program ve bu program vasıtası ile sizin facebook, twitter vs id’leriniz toplanıyor id’lerin toplanmasıyla kalmıyor şifrelerinizi vs de topluyor bu virüs daha sonra işte sizin adınıza hem duvarınızda birşeyler paylaşıyor hem de sizin adınıza başka sayfaları beğendiriyor. Bu virüsü yedikten sonra beğendiğiniz sayfalar arasında saçma sapan bir sürü facebook sayfası görmeniz muhtemeldir.
Bu virüsün çalıştığını da Chrome için browser üzerinde sağ üstte 3 tane çizik olan özelleştirme butonuna tıkladıktan sonra açılan listede Arka Plandaki Sayfaları Görüntüle‘ye tıklayarak açılan pencerede çalışan işlemleri görebilirsiniz burada Flash.exe ya da FlashPlayer.exe gibi bir isimle çalışıyor olması lazım.
Herneyse, gelelim bu virüsün nasıl kaldırılacağına,
öncelikle başlata regedit yazdıktan sonra çıkan kayıt defterine Enter tuşuna basarak çalıştıralım ve ardından sırasıyla şu aşağıdaki yola gidiniz.
HKEY_LOCAL_MACHINE-SOFTWARE
Policies
Google
Chrome
ExtenstionsInstallForceList
dizinine geliniz bu dizine tıkladığınızda sağ tarafta kayıtlar çıkacak bunlardan Veri kısmında 123asfdpşlasf gibi karışık bir değer olan kaydı siliniz ve regeditten çıkınız ardından Chrome için özelleştirme menüsünden Arka plandaki sayfaları göster menüsüne tıklayınca açılan pencerede Flash Player işlemini sonlandırın (Shockwave olmayacak).
C:\Users\KULLANICI_ADINIZ\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions dizini altındaki eklentilere ait klasörleri silin. 
Ardından C:\ProgramData klasöründen flash player klasörünü silin.
Daha sonra C: üzerinde antivirüsünüzle tarama yapın tarama sonucunda Adobe diye bir klasör içerisinde exe dosyasını bulacak onu kaldırdıktan sonra virüs sisteminizden tamamen kaldırılmış olacaktır.

Saygılarımla
Ercan YILDIZDOĞAN

{ 1 yorum... read them below or add one }

  1. şu an tüm türkiyede ie chrome opera mozilla bütün hepsine bulaşmış durumda. hedef türkiye.

    YanıtlaSil

Popüler Makaleler

Toplam Trafik Değeri

ÇözümPark

Blog motoru Powered By Blogger | Tema ismi ITBlog | Tema Design By Ercan YILDIZDOĞAN